Kokoslax

Matlagning handlar om att våga pröva. Gå inte och trampa i samma gamla stentrianmässig hjulspår. Vidga vyerna och finn nya och tidigare obesökta stigar. Nyckeln till framgång handlar om att våga tänka utanför ramarna och att lita på dina smaklökar. Här är ett recept att öva på. För här handlar det om att smaka. Smaka, smaka och smaka. Det är du och dina önskemål som avgör hur mycket kryddor som behövs. Vill du ha kraftig limesmak, så tar du mycket lime. Föredrar du ingefära så tar du mer av det. Som sagt, dina önskemål och din rätt att briljera!


400g laxfilé
blomkål
sockerärtor
1 burk kokosmjölk, 400g
limesaft
1 tsk mald koriander
1-2 cm färsk ingefära
sesamolja
salt

Skär laxen i bitar, dela blomkålen i mindre buketter. Stek laxen i sesamolja i en stekpanna. Slå på kokosmjölk, riv i ingefära och tillsätt koriander samt grönsaker. Smaka av med limesaft och salt. Servera med kokt basmatiris eller risnudlar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0