Fiskrulader med citronstuvad potatis och broccoli
500g filé av någon plattfisk, jag använde rödspätta
parmaskinka, lika många skivor som antalet fiskfiléer
800g potatis av fast sort
250g broccoli
1 citron
1-2 msk smör
2 msk glutenfri mjölmix
3-4 dl mjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut fiskfiléerna och krdda med salt och peppar. Lägg på en skiva parmaskinka och rulla ihop till små rulader. Lägg med skarven ner i en smord ugnsfast form. Ställ in i ugnen när 10 minuter av potatisstuvningen återstår.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Rör ner mjölmixen. Späd med litet vätska i taget under omröring. Låt stuvningen koka upp och sedan småkoka 3-5 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt, peppar samt citronsaft och zest efter önskemål. Ställ stuvningen åt sidan.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skrubba potatisen, skiva i ½ cm tjocka skivor. Koka nätt och jämt mjuka. Koka broccolin någon minut i samma vatten. Vänd ner potatis och broccoli i stuvningen, låt bli genomvarmt.
Anrätta på tallrikar.
parmaskinka, lika många skivor som antalet fiskfiléer
800g potatis av fast sort
250g broccoli
1 citron
1-2 msk smör
2 msk glutenfri mjölmix
3-4 dl mjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut fiskfiléerna och krdda med salt och peppar. Lägg på en skiva parmaskinka och rulla ihop till små rulader. Lägg med skarven ner i en smord ugnsfast form. Ställ in i ugnen när 10 minuter av potatisstuvningen återstår.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Rör ner mjölmixen. Späd med litet vätska i taget under omröring. Låt stuvningen koka upp och sedan småkoka 3-5 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt, peppar samt citronsaft och zest efter önskemål. Ställ stuvningen åt sidan.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skrubba potatisen, skiva i ½ cm tjocka skivor. Koka nätt och jämt mjuka. Koka broccolin någon minut i samma vatten. Vänd ner potatis och broccoli i stuvningen, låt bli genomvarmt.
Anrätta på tallrikar.
Kommentarer
Trackback