Hemmagjorda fiskbullar med vitvin- och dragonsås

600g torskfilé
1 gul lök
2 dl mjölk
2 msk potatismjöl
½ gul lök
1 msk smör
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 dl mölk
½ dl grädde
1-2 tsk dragon
salt, peppar


Börja med att mixa torskfilén med en grovhackad gul lök till en smidig färs. Blanda 2 dl mjölk med potatismjöl, vänd ner i fiskfärsen. Smaka av med salt och peppar.

Finhacka ½ gul lök, bryn i smör tillsammans med dragon. Slå på vitvinet och låt reducera ner till hälften. Tillsätt vatten, buljong,  mjölk och grädde.  Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt såsen med maizena. Håll såsen varm medan fiskbullarna steks.

Forma små fiskbullar med hjälp av en sked. Stek gyllene i smör på medelvärme. Om de inte håller ihop, tillsätt mer potatismjöl.

Anrätta på tallrikar, servera med potatis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0