Krämig polenta med räksalsa
2 dl polentagryn
8 dl vatten
1 msk smör
400g räkor
200g broccoli, använd även "stammen"
½ rödlök
rucolasallad
1 msk vit balsamvinäger
1 msk pressad citronsaft + lite zest
1 msk olivolja
1 msk kapris
salt, peppar
Koka upp vattnet med lite salt, rör ner polentagrynen under omrörning. Lät gröten koka 7-8 minuter på svag värme, rör om ofta. Vänd i slutet ner smör. Om så önskas, kan lite parmesanost rivas ner i gröten.
Koka broccolin lätt i saltat vatten, skölj i kallt vatten. Hacka löken. Blanda samman balsamvinäger, citronsaft, kapris och olja i en skål, vänd ner grönsaker och räkor.
Anrätta på tallrikar.
8 dl vatten
1 msk smör
400g räkor
200g broccoli, använd även "stammen"
½ rödlök
rucolasallad
1 msk vit balsamvinäger
1 msk pressad citronsaft + lite zest
1 msk olivolja
1 msk kapris
salt, peppar
Koka upp vattnet med lite salt, rör ner polentagrynen under omrörning. Lät gröten koka 7-8 minuter på svag värme, rör om ofta. Vänd i slutet ner smör. Om så önskas, kan lite parmesanost rivas ner i gröten.
Koka broccolin lätt i saltat vatten, skölj i kallt vatten. Hacka löken. Blanda samman balsamvinäger, citronsaft, kapris och olja i en skål, vänd ner grönsaker och räkor.
Anrätta på tallrikar.
Kommentarer
Trackback