Skagentorsk

4 bitar torskfilé
1 liter vatten
4 msk salt
4 msk socker
3 msk majonnäs
3 msk matlagningsyoghurt
rikligt med räkor
hackad dill
salt, peppar


Börja med att rimma fisken. Blanda ihop 1 liter vatten,  socker och salt och rör om till det löst upp sig. Lägg ner fiskbitarna och låt rimma i ca 1 timma.


Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop majonnäs och yoghurt. Vänd ner en riklig mängd av både räkor och dill, smaka av med salt och peppar. Krydda fisken med lite salt och peppar, lägg i en smord form. Bred på skagenröran på torsken. Sätt in i ugnen, baka till fisken har 48 grader i temperatur. Ca 15 minuter kanske?! Servera med valfritt potatistillbehör.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0