Laxlasagne med spenat
2 msk smör
2 msk glutenfritt vetemjöl
1 fiskbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
3 dl mjölk
100g smakrik ost, riven
200g frusen spenat
400g rökt eller gravad lax i skivor
Glutenfria lasangeplattor, kan behöva förkokas då det inte finns att finna färska glutenfria lasagneplattor
Parmesanost, riven
salt, peppar
2 msk glutenfritt vetemjöl
1 fiskbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
3 dl mjölk
100g smakrik ost, riven
200g frusen spenat
400g rökt eller gravad lax i skivor
Glutenfria lasangeplattor, kan behöva förkokas då det inte finns att finna färska glutenfria lasagneplattor
Parmesanost, riven
salt, peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet på svag värme och rör i mjölet. Rör under omrörning ner buljongtärningar, vatten och mjölk och låt sjuda ett par minuter . Slå hälften av såsen i en annan gryta, tillsätt spenaten i den ena och osten i den andra. Smaka av med salt och peppar.
Arrangera lasangen i en ugnsfast form, inled med ostsås. Placera därefter pastaplattor, spenat och skivad lax. Ta ett nytt lager med pastaplattor och täck med resten av spenat och ostsåsen. Riv över lite parmesanost och gratinera i ca 30 minuter, eller tills dess att lasangen fått fin färg. Låt svalna något innan servering. För bästa resultat kan lasangen tillagas och svalna ett par timmar och därefter uppvärmas innan servering.
Arrangera lasangen i en ugnsfast form, inled med ostsås. Placera därefter pastaplattor, spenat och skivad lax. Ta ett nytt lager med pastaplattor och täck med resten av spenat och ostsåsen. Riv över lite parmesanost och gratinera i ca 30 minuter, eller tills dess att lasangen fått fin färg. Låt svalna något innan servering. För bästa resultat kan lasangen tillagas och svalna ett par timmar och därefter uppvärmas innan servering.
Kommentarer
Trackback