Vitlöksbakad röding med tomatpotatis

4 st rödingfiléer
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk smör
600g potatis, gärna av sorten ratte eller sparris
2 tomater
lite blomkål
5-6 soltorkade tomater
rucola
salt, peppar
olja
reducerad balsamvinäger



Sätt ugnen på 200 grader. Pressa vitlöksklyftorna och blanda med smöret, bred på filéerna och lägg i en ugnsfast form. Strö över lite salt och peppar.

Förkoka potatisen några minuter. Dela under tiden blomkålen i mindre buketter och skär tomaterna i klyftor. Slå av potatisen och vänd ihop med blomkål och tomater samt lite olja. Krydda med salt och peppar. Slå på en plåt och rosta i ugnen ca 20 minuter. När ca 5 minuter av tiden återstår, ställ in rödingen. Blanda ihop den rostade potatisen med strimlade soltorkade tomater och rucola. Anrätta på tallrikar, ringla över balsamvinäger. En god aioli gör sig bra till.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0