Apelsin- och rosmarinlax
400g laxfilé
1-2 morötter
1 rödlök
1 apelsin
2½ dl matlagningsgrädde
1 kvist rosmarin
salt, peppar
Sätt ugnen på 225 grader. Dela laxen i kuber, krydda med salt och peppar och låt stå i rumstemperatur en stund. Skala och skär moroten i bitar, blanchera någon minut i saltat vatten. Båta rödlöken. Skölj apelsinen i vatten, riv av zest av halva och pressa saften ur hela. Blanda apelsinsaft med grädde, zest och "barr" från rosmarin. Smaka av med lite salt och peppar.
Lägg lax, morötter och rödlök i en ugnsform. Slå på apelsingrädden och grädda i ugnen i 15 minuter.
1-2 morötter
1 rödlök
1 apelsin
2½ dl matlagningsgrädde
1 kvist rosmarin
salt, peppar
Sätt ugnen på 225 grader. Dela laxen i kuber, krydda med salt och peppar och låt stå i rumstemperatur en stund. Skala och skär moroten i bitar, blanchera någon minut i saltat vatten. Båta rödlöken. Skölj apelsinen i vatten, riv av zest av halva och pressa saften ur hela. Blanda apelsinsaft med grädde, zest och "barr" från rosmarin. Smaka av med lite salt och peppar.
Lägg lax, morötter och rödlök i en ugnsform. Slå på apelsingrädden och grädda i ugnen i 15 minuter.
Kommentarer
Trackback