Fänkålsstekt lax med gräddiga grönsaker

Idag blev det en tur till Falköping. Mickelmäss generar i att skördemarkander anordnas och närproducenter förenas i en njutbar tillställning. Honung, bröd, rapsoljor, sylt och marmelader, rökta viltprodukter, ostar, knäckebröd, äkta glass och ekologiska grönsaker. Ljuvligt! Tänk om det gick att torghandla varje vecka.. Eller om Vårgårda kommun kunde leva upp till sitt "center of innovation" och starta en liten saluhall. Ett ställe där lokala producenter kan samlas och saluföra sina produkter. Skulle verkligen vara en dröm... 


 4 laxfiléer
2 tsk fänkål
2 tsk kummin
Salt, peppar
400g grönsaker. Jag använde savojkål, broccoli, morot, sockerärter och rödlök
500g potatis
2 dl grädde

Skala och skiva potatis och morot, dela broccolin i delar, skär kålen grovt och klyfta löken.  Koka blanchera grönsakerna i lättsaltat vatten, ca 2 minuter. De skall vara knappt mjuka. Häll av vattnet och låt ånga av. Koka upp grädde och smaksätt med salt och peppar, vänd ner grönsakerna strax innan servering och låt bli varma.

Mortla kummin och fänkålsfrö. Krydda laxbitarna med salt, peppar och kryddblandningen. Halstra hastigt i en panna med lite smör, de får gärna ha lite krna kvar. Anrätta på tallrikar.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0