Jordärtsskocksrisotto med trattkantareller
2-3 scharlottenlökar alt 1 gul lök
1 vitlöksklyfta
6-8 jordärsskockor
4 dl risottoris
10 dl vatten (eventuellt mer)
3 msk konc fond
2 dl vitt vin
1-2 dl torkade trattkantareller
smör
parmesanost
salt, svartpeppar
Böra med attskala och dela jordärtsskockorna i bitar. Koka mjuka och mixa till puré. Låt vila medan du kokar risotton.
Finhacka lök och vitlök. Svetta grönsakshacket tillsammans med smör i en kastrull. Tillsätt risottoriset och låt fräsa en stund, slå sedan på vinet. Värm upp vatten, fond och trattkantareller i en kastrull. Slå lite över riset och rör om. Låt risotton koka på svag värme. Slå på buljong då och då när vätskan kokat bort och rör om. Riset är klart efter ca 15-20 minuter. Rör ner en klick smör och vänd ner jordärsskockspurén. Riv i valfri mängd parmesanost, observera att den är smakstark. Smaka av med salt och peppar. Anrätta på tallrikar, servera med ett gott bröd.
1 vitlöksklyfta
6-8 jordärsskockor
4 dl risottoris
10 dl vatten (eventuellt mer)
3 msk konc fond
2 dl vitt vin
1-2 dl torkade trattkantareller
smör
parmesanost
salt, svartpeppar
Böra med attskala och dela jordärtsskockorna i bitar. Koka mjuka och mixa till puré. Låt vila medan du kokar risotton.
Finhacka lök och vitlök. Svetta grönsakshacket tillsammans med smör i en kastrull. Tillsätt risottoriset och låt fräsa en stund, slå sedan på vinet. Värm upp vatten, fond och trattkantareller i en kastrull. Slå lite över riset och rör om. Låt risotton koka på svag värme. Slå på buljong då och då när vätskan kokat bort och rör om. Riset är klart efter ca 15-20 minuter. Rör ner en klick smör och vänd ner jordärsskockspurén. Riv i valfri mängd parmesanost, observera att den är smakstark. Smaka av med salt och peppar. Anrätta på tallrikar, servera med ett gott bröd.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Mmm så gott... det vattnas i munnen bara jag läser receptet. Måste testa!!
Postat av: Anna
Det var gott, smakerna gick väl ihop :)
Trackback