Lax pot-au-feu

400g laxfilé
400g potatis
400g grönsaker, jag använde gul morot, romanesco, blomkål, purjolök, sockerärter samt savoykål
8 dl grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde
1-2 msk riven pepparrot
salt, peppar


Skiva potatisen och dela grönsaker i mindre bitar. Skär laxen i tärningar, krydda med salt och peppar. Koka upp buljongen, tillsätt potatis och de grönsaker som kräver lite längre kokning. Låt koka någon minut. Slå på grädde, lägg i resten av grönsakerna, pepparroten och laxbitarna. Låt sjuda på svag värme tills dess att laxen är färdig. Smaka av med salt och pepar. Servera med ett gott bröd.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0