Röding med blomkål- och potatispuré

4 portioner rödingfilé
400g potatis
400g blomkål
1 dl grädde
1 dl parmesan
Ett par buketter extra blomkål
Salt, peppar
Smör


Sätt ugnen på 150 grader. Skala potatis och dela blomkålen i mindre buketter. Koka i vatten alt mjölk. Mixa under tiden lite rå blomkål till smul i ströbrödsstorlek. Finriv parmesanosten och blanda med blomkålsströslet, smaka av med lite nymalen svartpeppar. Lägg rödingen på ett bakplåtspapper,  klicka över lite smör och krydda med salt och peppar. Gör plats för blomkål- och ostsmul, strö ut det i ett tunt lager på pappret. Sätt in i ugnen ca 10 minuter, vakta noga.


Värm under tiden grädden. Slå av potatis och blomkål, mixa till puré och späd med grädde till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Anrätta allt på tallrikar.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0