Stekt torsk med senapsstomp

4 bitar torskfilé
1 liter vatten
4 msk salt
4 msk socker
1 kg blandade rotfrukter, jag använde potatis, palsternacka, morot och kålrot
1-2 msk senap, gärna grovkornig
1 msk smör
ev en skvätt grädde eller creme fraiche
salt, peppar
smör till stekning



Börja med att rimma fisken. Blanda ihop vatten, socker och salt och rör om till det löst upp sig. Lägg ner fiskbitarna och låt rimma i ca 1 timma.


Skala, dela och koka potatisen och rotfrukter i rikligt saltat vatten. Stöt de nykokta rotfrukterna med en visp/trägaffel. Vänd i senap och smör. Smaka av med salt och peppar. Ev kan en liten skvätt grädde behövas. Tag upp fisken ur saltlaken, torka bort vätskan. Krydda med salt och peppar, stek i smör. Anrätta på tallrikar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0