Torskfilé med saffranssabayonne

1 liter vatten
4 msk salt
4 msk socker
4 bitar torskfilé
2 äggulor
½ dl vin
1/4 kuvert saffran
gnutta florsocker
salt
Romanesco
Gröna ärtor



Börja med att rimma fisken. Blanda ihop vatten, socker och salt och rör om till det löst upp sig. Lägg ner fiskbitarna och låt rimma i ca 40 minuter.

Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra fisken, lägg i en smord ugnsform och sätt in i ungen. Låt bli 50 grader i innertemperatur.

Blanda vin, äggulor och socker och saffran i en värmetålig skål. Ställ skålen i vattenbad i en kastrull. Vispa under uppvärmning tills det är tjockt och blir spår av vispen. Ta försiktigt bort skålen från kastrullen och vispa i en minut, håll varm fram till servering. Smaka av med salt.

Koka grönsakerna lätt i saltat vatten. Anrätta på tallrikar, servera med potatis.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0