Lax med savojkål och balsamicosirap

Sitter och känner mig som en välhängd biff; mör. Efter en heldag i Göteborg på bokmässa så är det väl inte helt oanad bieffekt. Känner att nattens sömn är behövlig. Väl i storstaden avnjöts en god middag på restaurang Hedens Hörna. Vältillagad rödingfilé. Gott! Här kommer en annan fisk, också den god.


4 laxfiléer
1 savojkålshuvud
1 gul lök
2 liter vatten
2 msk salt
1½ dl vit balsamvinäger
2 msk bruna senapsfrön
Salt, peppar

Avlägsna bladen från rotstocken, skår bladen i långa men smala bitar. Skala och skiva löken. Koka kål tillsammans med lök saltat vatten, ca 10 min. Plastklä en 1½ liters brödform. Lägg i avrunnen kål och lök, tryck bort vätska och lägg sedan i press över natten. Vid servering, skär i portionsbitar och värm dessa lätt i ugnen.

Koka upp balsamvinägern i en kastrull och reducera till en sirapsliknande konsistens. Rosta senapsfröna i en torr men het stekpanna tills de börjar knäppa

Krydda laxen med salt och peppar, stek på kraftig värme men spara gärna en lite råare kärna om så önskas. Anrätta på tallrikar, servera med potatis.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0