Laxpudding

800g kokt kall potatis
250g kallrökt lax i skivor
½ dl finhackad dill
½ purjolök
200g bladspenat
2 ägg
4 dl mjölk alt gräddmjölk
Salt, peppar
Smör 

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva den kokta potatisen. Strimla purjolöken, Krama ur spenaten och blanda samman med löken. Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lök- och spenatblandning, dill och lax, avsluta med ett lager potatis. Vispa ihop ägg och mjölk/gräddmjölk, smaka av med salt och peppar.  Slå äggstanningen över gratängen, låt gärna stå en stund innan gratinering så äggstanningen hinner fördela sig väl.. Grädda laxpuddingen i cirka 25 minuter, tills ytan har fått fin färg och äggstanningen ”stannat”. Låt den stå i ett par minuter innan servering. Servera gärna med riven pepparrot och skirat smör om så önskas.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0