Parmainlindad torsk med puré

Har kört tur och retur till Landvetter idag för att hämta hem en brunbränd mamma ifrån en vecka på Kreta. Belöningen för denna resa tog jag emot med glädje; gyllene trådsaffran. Nu smider jag goda planer. Goda matplaner. Ni får hålla till godo med en parmainlindad fisk. God den också.


1 liter vatten
4 msk salt
4 msk socker
4 bitar torskfilé alt sej
8 skivor parmaskinka
Lite timjan
300g potatis
300g broccoli
300g palsternacka
mjölk
smör
salt, peppar



Börja med att rimma fisken. Blanda ihop vatten, socker och salt och rör om till det löst upp sig. Lägg ner fiskbitarna och låt rimma i ca 40 minuter.

Sätt ungen på 175 grader. Skala potatis och palsternacka, låt koka en stund innan broccolibuketterna tillsätts. Tag under tiden upp fisken ur rimlagen. Krydda fisken med lite salt och peppar samt timjan, rulla in varje bit i två skinkskivor. Lägg i en smord ugnsfast form och t
illaga fisken tills mittentemperaturen är 50 grader, ca 15-20 minuter.

Värm lite mjölk. Slå av kokvattnet och mixa potatis, palsternacka och broccoli slätt. Smaka av med salt och peppar, späd med varm mjölk till önskad konsistens och tillsätt en klick smör. Anrätta allt på tallrikar.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0