saffranspasta med kräftstjärtar

4 portioner pasta
1 rödlök
250g cocktailtomater
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
2½ dl matlagningsgrädde
½ dl vitt vin
1 msk hummerfond (alt grönsaksfond)
½-1 kuvert saffran
Salt, peppar
Chiliflakes
Olja
400g kräftstjärtar

Koka pastan enligt anvisningen på paketen. Båta löken, dela paprikan i bitar och halvera tomaten. Finhacka vitlöksklyftan, fräs i olja tillsammans med övriga grönsaker. Tillsätt saffran, slå på fond, vin och matlagningsgrädde. Låt koka upp och sedan småkoka någon minut. Smaka av med salt, peppar och chili efter smak. Slå av pastan, tillsätt tillsamman med kräftorna i saffransåsen. Låt bli varmt, dock inte koka. Servera gärna med finhackad persilja.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0