Skagenlax med pepparrotsskum

Regnet trummar mot fönsterblecket, vinden pinar på och söndagens värme är ett minne blott. Men så är det september månad och höst. Bättre att försöka njuta av en bra bok uppkrupen i soffan än att förbanna vädret. Eller laga sig något extra gott, för att ge vardagen en liten guldkant. Fisk är för mig alltid njutfullt.


4 laxfiléer
3 msk matlagningsyoghurt alt creme fraiche
3 msk majonnäs
Skalade räkor
Dill
1 dl mjölk
2 msk creme fraiche
1 msk riven pepparrot
Salt, peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop majonnäs och matlagningsyoghurt, vänd ner räkor och hackad dill efter smak och krydda med lite salt och peppar. Lägg laxfiléerna i en lättsmord ugnsform, krydda laxen med salt och peppar. Skär sedan ett snitt i mitten av laxen, fyll fickorna med skagenröra. Sätt in laxen i ugnen och gratinera i 12-15 minuter. Värm under tiden upp mjölk och matlagningsyoghurt med pepparrot till ca 60 grader. Smaka av med lite salt och peppar. Mixa kraftigt precis innan servering till ett skum. Servera med potatispuré eller pressad potatis.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0