Tonfiskfilé med ärtvinägrett
Nu sitter jag på helspänn. Nicklas reser till Danmark och besöker NOMA. Innovation när den är som allra bäst. Missa inte!
2 msk ättika
4 msk socker
8 msk vatten
½-1 rödlök
2 dl tinade gröna ärter
4 bitar färsk tonfisk
1 citron
Salt, peppar
Finhacka rödlöken. Blanda samman ättika, socker och vatten, vänd ner rödlökshacket. Ställ in i kylen och låt stå ett par timmar, gärna över natten.
Tvätta citronen, riv av lite zest. Pressa över lite citronsaft över tonfisken och låt den marineras en stund. Pensla tonfisken med olja, krydda med salt och peppar och stek hastigt i en grillpanna. Kärnan skall fortfarande vara rå. Vänd ner ärterna i ättikslagen, smaka av med lite citronzest och saft. Arrangera på tallrikar, servera med ris eller potatis och citronklyftor.