Tratkantarellrisotto med gröna ärtor

Hemkommen efter en helg i stugan. Vi dick en riktigt härlig lördag med solen som sällskap. Ätit gott har vi gjort också, kalops till lunch och torsk bourgogne med potatispuré till middag. Sitter nu hemma och hör på regnet. Bjuder på en risotto med svamp. Trattkantareller finns det mer än gott om!


2-3 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
50g rotselleri
200g risottoris
10 dl vatten (eventuellt mer)
3 msk konc vilt- och kantarellfond
1 dl vitt vin
4 dl gröna ärtor
Rikligt med färska trattkantareller
smör
parmesanost
salt, svartpeppar


Finhacka lök och vitlök, skär rotsellerin i små bitar. Svetta grönsakshacket tillsammans med smör i en kastrull. Tillsätt risottoriset och låt fräsa en stund, slå sedan på vinet. Värm upp vatten och buljong i en kastrull. Slå lite över riset och rör om. Låt risotton koka på svag värme. Slå på buljong då och då när vätskan kokat bort och rör om. Riset är klart efter ca 15-20 minuter. 

Stek svampen i smör tills all vätska har kokat in. Rör ner svampen i risotton när den är färdig tillsammans med gröna ärtor och en klick smör. Riv i valfri mängd parmesanost, observera att den är smakstark. Smaka av med salt och peppar. Anrätta på tallrikar, servera med ett gott bröd.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0